Het is een vervelende hoest, zeurige pijn of irritante kriebel. Keelpijn, we hebben er allemaal wel eens last van. Voornamelijk in de winter maanden. Er zijn natuurlijk allemaal middeltjes zoals thee met honing of keelsnoepjes. Maar is er ook direct antibiotica tegen keelpijn? Het antwoord is ja. Er zijn medicijnen en antibiotica kuren tegen (chronische) keelpijn.

Altijd effectief?
Antibiotica is niet altijd effectief, soms slaat deze niet aan of is het simpelweg niet de juiste of sterk genoeg. Bij een simpele keelpijn gaat deze in principe vanzelf over na verloop van tijd. Uw lichaam heeft immers de tijd nodig om tegen de infectie te vechten.Ander soort medicatie
Mocht u erg last hebben van keelpijn kunt u ook huis tuin en keuken medicatie gebruiken. Simpele pijnstillers zoals paracetamol kunnen de keelpijn verlichten. Daarnaast zijn medicatie zoals ibuprofen, diclofenac en naproxen goede voorbeelden van pijnstillers die u kunt gebruiken bij plotselinge keelpijn.

Over het algemeen gaat keelpijn binnen een aantal dagen vanzelf weer weg. Het immuunsysteem moet enkel de tijd krijgen om de bacteriƫn in de keel te doden en de ontsteking te stoppen. Rust goed uit en vermijd tabak en alcohol. Zo komt de keel tot rust en is de ontsteking sneller over. Bij onraad of vragen kunt u natuurlijk altijd uw dokter raadplegen voor advies.You must be logged in to leave a reply.