Het is een vervelende hoest, zeurige pijn of irritante kriebel. Keelpijn, we hebben er allemaal wel eens last van. Voornamelijk in de winter maanden. Er zijn natuurlijk allemaal middeltjes zoals thee met honing of keelsnoepjes. Maar is er ook direct antibiotica tegen keelpijn? Het antwoord is ja. Er zijn medicijnen en antibiotica kuren tegen (chronische) keelpijn.

Behandelen met antibiotica
Voor een winterse keelpijn is antibiotica vaak niet nodig. Al kan het voorkomen dat u soms langdurig last heeft van keelpijn. Om deze keelpijn tegen te gaan zijn er enkele antibiotica die u kunt gebruiken. In de meeste gevallen zal ons immuunsysteem de bacteriën die de keelpijn veroorzaken doden. Enkel is dit soms niet het geval. Dan is een antibiotica nodig om de bacteriën in de keel te doden, en de ontsteking te stoppen. Er zijn verschillende antibiotica die de huisarts u kan voorschrijven
- Penicilline, bijvoorbeeld: feneticilline, fenoxymethylpenicilline en amoxicilline met clavulaanzuur.
- Macrolide, bijvoorbeeld: azitromycine, claritromycine en erytromycine.
- Tetracycline, bijvoorbeeld:  doxycycline, minocycline en tetracycline.
- Cefalosporine, bijvoorbeeld:  cefaclor, cefalexine, ceftibuten en cefuroxim.Ander soort medicatie
Mocht u erg last hebben van keelpijn kunt u ook huis tuin en keuken medicatie gebruiken. Simpele pijnstillers zoals paracetamol kunnen de keelpijn verlichten. Daarnaast zijn medicatie zoals ibuprofen, diclofenac en naproxen goede voorbeelden van pijnstillers die u kunt gebruiken bij plotselinge keelpijn.

Over het algemeen gaat keelpijn binnen een aantal dagen vanzelf weer weg. Het immuunsysteem moet enkel de tijd krijgen om de bacteriën in de keel te doden en de ontsteking te stoppen. Rust goed uit en vermijd tabak en alcohol. Zo komt de keel tot rust en is de ontsteking sneller over. Bij onraad of vragen kunt u natuurlijk altijd uw dokter raadplegen voor advies.You must be logged in to leave a reply.