Bij een infectie in uw mond is er spraken van een ontsteking van het mondslijmvlies, de tong of het tandvlees. Dit kan vele oorzaken hebben, maar vaak is de boosdoener onvoldoende gebitsverzorging. De klachten van een mond infectie is vervelend maar kan over het algemeen geen kwaad. Een veel voorkomende mondinfectie is aften. Aften zijn klein grijswitte plekjes die een rode rand aan de binnenkant van de wang of lippen veroorzaken. Aften kunnen ook op of onder uw tong voorkomen. Aften komen zelfs voor op het gehemelte. Aften kunnen de gehele dag pijn veroorzaken of een branderig gevoel geven. De oorzaak van aften zijn niet helemaal bekent. Meestal ontstaan ze door blaasjes die stuk gaan en vervolgens ontsteken. De meeste aften verdwijnen in 1 รก 2 weken.Infectie herkennen
Mocht u last hebben van uw mond, uw tong, het gebit of uw tandvlees kunt u een infectie hebben. Soms bloed uw mond of is deze opgezwollen. Aften zijn kleine grijswitte plekjes met een rode rand aan de binnenkant van uw lippen of wang. Voornamelijk het tandvlees kan erg opgezwollen zijn. Vaak is het tandvlees dieprood. Ook kunnen de zweertjes op uw lippen voorkomen. Ook kan een mondinfectie een slechte adem veroorzaken.

Wat kan ik er tegen doen?
Het beste kunt u met deze mondklachten een afspraak maken bij uw dokter. Deze kan medicatie voorschrijven en het verder onderzoeken. Verder zorgt de apotheker ervoor dat u de juiste medicatie voorgeschreven krijgt.You must be logged in to leave a reply.