Je dikke darm. Het is een belangrijk onderdeel van ons lichaam. We gebruiken het iedere dag en kunnen niet zonder. Niet gek dat onze dikke darm soms dan ook in problemen kan komen. Er kunnen namelijk verschillende ontstekingen in ontstaan.

Ziekte van Whipple
De ziekte van Whipple is een niet veel voorkomende ziekte die voornamelijk voorkomt in de darmen en maag. Deze ziekte word veroorzaakt door een bacterie genaamd Tropheryma whippleii. Deze bacterie zorgt voor een ontsteking die meestal begint in de dunne darm. Daarna breid deze zich uit over het gehele darmen kanaal. Dus ook uw dikke darm. Mocht deze ontsteking aanwezig zijn kan dit problemen veroorzaken. De dunnen darm kan zijn werk dan namelijk niet meer goed doen, waardoor er ontstoppingen kunnen ontstaan.We zien deze ziekte meestal bij mannen tussen de 30 en 60 jaar. Een erg vervelende ontsteking. De ontsteking kan zichzelf makkelijk nestelen op allerlei plaatsen in het lichaam, eenmaal begonnen in de darmen kan deze ziekte zich uitspreiden naar bijvoorbeeld de longen, gewrichten, hart, lymfeklieren, hersenen en zelfs ogen. Het is dus noodzakelijk dat deze ziekte word bestreden. Gelukkig zijn er goede antibiotica kuren voor deze ontsteking. Enkel moet u deze vaak voor enkele maanden slikken voordat de ontsteking pas over is.

De klachten zullen in het begin wel snel afnemen maar het is noodzakelijk dat u de kuur volledig afmaakt, zo kan deze het beste zijn werk doen. Bij onraad over de ziekte van Whipple kunt u altijd een huisarts raadplegen. Deze kan u advies geven en eventueel een onderzoek doen. Maar wees gerust. Met de juiste antibiotica word ook deze ontsteking verholpen.You must be logged in to leave a reply.