Wat begint als een simpele verkoudheid kan uitgroeien tot een heuse voorhoofdholte ontsteking. Zeer zeker geen pretje! Een zeurend en drukkend gevoel in uw hoofd. Maar wat veroorzaakt zo’n ontsteking nou eigenlijk? Wat zijn de bekendste symptomen en hoe kom ik er vanaf?

De symptomen
Een voorhoofdholte ontsteking begint meestal met de standaard symptomen van een verkoudheid. U krijgt een loopneus, pijnlijke keel, traan ogen of oor/hoofd –pijn. Het verschil van een voorhoofdholte ontsteking is echter dat de zo genoemde sinussen ontstoken raken. Dit zijn de holtes in en rondom uw voorhoofd/neus. Deze raken ontstoken en gaan opzwellen.Veel voorkomende symptomen zijn:
- Geel/groene afscheiding uit de neus, soms met sporen van bloed.
- Smaak en reuk vermogen word minder.
- Veel niezen
- Een drukkend of vol gevoel in het hoofd, vooral bij het vooroverbuigen.
- Hevige bonzende hoofdpijn achter en boven de ogen.
- Pijn met kauwen.
- Soms gepaard met koorts.

Wat te doen?
De beste optie bij een voorhoofdholte ontsteking is het raadplegen van een huisarts. Deze kan er naar kijken en wellicht medicatie voorschrijven. Het is verstandig rustig aan te doen en niet teveel op uw schouders te halen. Zo kan uw hoofd rusten en de ontsteking aangepakt worden door uw immuunsysteem. Bij onraad kunt u altijd een huisarts raadplegen. Deze geeft u passend advies en wellicht medicatie.You must be logged in to leave a reply.